Human Resources – Human Beings

2 Responses to Human Resources – Human Beings

  1. Margreet boeren says:

    Beste Jaap, een heel herkenbaar blog. Afgelopen vrijdag een mooi voorbeeld gekregen van dit. Organisatie is bezig met een grote vernieuwingsslag; alles moet ineens anders, maar HR werkt niet echt mee. Heeft het altijd al fout gedaan, verkeerde mensen aangenomen, te lang laten zitten, dus organisatie heft nu een ‘probleem’. Maar waar was het bestuur al die tijd? vermoedelijk omdat personeel altijd als object is behandeld en nu ineens als subject wordt gezien.

  2. Marttin Hendriks says:

    Beste Jaap,
    Je slaat de spijker op zijn kop. Ik ben benieuwd naar hoe je kijkt tegen de reden(en)/oorzaken van de totstandkoming en instandhouding van dit eigenlijk bizarre paradigma.
    Het lijkt mij vooral gebaseerd op angst. Zoals je zelf stelt, een object praat niet terug, al zijn er stromingen die iets anders beweren. Ze praten in ieder geval niet terug in dezelfde taal.
    En inderdaad, het dansspel is vooral iets gezamenlijks, waarbij gevoel, emotie, passie, energie, luisteren, delen (ook positioneel, wie volgt wie leidt) en genieten. Het blijft me verbazen dat organisatie én mensen er (bewust dan wel onbewust) voor kiezen om langs de zijlijn te blijven staan.

    Met onbevangen groet,

    Martin

Leave a Reply