Leiderschapsontwikkeling

Leiderschapsontwikkeling en persoonlijk leiderschapLeiders zijn mensen die hun nek uitsteken, initiatief nemen en verschil willen maken. Dat kan dus iedereen zijn die initiatief neemt en het avontuur aangaat.

Leiderschapsontwikkeling kan mensen helpen om een leidende rol te pakken en zich zelf te ontwikkelen tot een authentiek en betekenisvol leider. Het is bijzonder om aan deze ontwikkelingen bij te dragen vanuit Esade Business School, de Nederlandse School voor Openbaar bestuur en Sioo, interuniversitair centrum voor organiseren, leidinggeven en veranderen.

Leiderschapsontwikkeling binnen bedrijven draagt eraan bij dat bedrijven zich kunnen kwalificeren voor de toekomst. Daar draag ik graag aan bij.

Leiderschapsontwikkeling, managementontwikkeling en persoonlijke ontwikkeling gaan bij mij hand in hand. Wat mij betreft zijn deze drie vormen van ontwikkeling altijd verbonden met een inhoudelijk thema, een organisatievraagstuk en een professionele ambitie. Het gaat om het ontwikkelen van de persoon als professional en om het ontwikkelen van de organisatie waarin het werk plaatsvindt. Het geeft me veel voldoening als ik hieraan kan bijdragen door te inspireren met voorbeelden en verhalen en te prikkelen door observaties en reflecties. Interactie en samen optrekken in een spannend avontuur zijn de belangrijkste principes vanuit de overtuiging dat ontwikkeling vooral mogelijk is door het verbinden van persoonlijke ervaringen met praktische concepten en methoden en door experimenteren en reflecteren als professional in het werk.

De afgelopen jaren heb ik onder meer een rol gespeeld in leiderschapsontwikkeling bij een internationaal chemisch concern, een internationaal opererende oliemaatschappij, een internationale producent van frisdranken, een Japans elektronicaconcern, de commandanten van Brandweer Nederland, de directeuren publieke gezondheid Nederland, het management van een provincie.

Naast deze leiderschapsprogramma’s voor grotere organisaties speel ik een rol in leiderschapsprogramma’s van:

Sioo
Executive Change Management
Advanced Change Management

NSOB
Interdepartementale Management Leergang
Master of Public Administration

Esade
Executive MBA
Global Executive MBA
Program for leadership Development
Program for Management Development